SEO Tools 2021 Free & payed

SEO Tools die niet te missen zijn in 2021. Iedere marketeer heeft vast wel eens gehoord van de verschillende tools die worden besproken in dit artikel, wij lichten uit welke beter werken voor ons of zelfs vervangbaar zijn. Mocht je het interessant vinden bekijk dan ook eens wat we voor jou kunnen betekenen. We behandelen niet alle tools, is hier interesse naar dan maken we hier nog een post over.

Dus welke tools zijn zeer belangrijk en ook erg nuttig:

 • Screaming frog, officiële link naar de tool
 • Google Search Console, officiële link naar de tool
 • Google Trends, officiële link naar de tool
 • Broken Link Checker, officiële link naar de tool
 • Keywords Everywhere, officiële link naar de tool
 • What Runs, officiële link naar de tool
 • Mozbar, officiële link naar de tool
 • Google Analytics, officiële link naar de tool
 • LSI Tool, officiële link naar de tool
 • ColorZilla, officiële link naar de tool
 • Answerthepublic, officiële link naar de tool
 • SemRush, officiële link naar de tool
 • Google Insights Pagespeed, officiële link naar de tool

Screaming frog

Screaming frog is een tool die je download op je PC of laptop. Vervolgens kun je met de free version 500 URL’s scannen. Dit gaat tot zeer in de diepte, je kunt namelijk per URL zien wat voor Meta Description getoond wordt, welke H1 en H2’s er gebruikt worden en hoeveel woorden er op de pagina’s staan. Al om al enorm veel informatie en dit kun je blijven doen met verschillende websites. Dus stel je voor wat de concurrenten doen 😉

Google Search Console

Met deze tool kun je inzien wat je prestaties zijn, URL’s laten indexeren (aanvraag doen), sitemap uploaden, kijken naar welke websites naar jouw linken, wat de dekking van je website is en nog veel meer. Enorm veel informatie kun je uit tool trekken. Wat wij aanraden is om wanneer je een website hebt, deze meteen te koppelen aan je Search Console. Begin gewoon eens met het afvangen van de data. Mocht je vragen hebben over hoe je dit makkelijk kan koppelen, aarzel niet en stel de vraag in de comments.

Google trends

Waarschijnlijk een vrij bekende tool, Google Trends zorgt ervoor dat je kan achterhalen wat populair is of was in een bepaald tijdsbestek. Deze tool wordt vaak gebruikt bij bijvoorbeeld dropshipping, deze geeft in indicatie hoeveel volume er over een bepaalde tijd was. Bij dropshipping wordt vaak gekeken naar of er een consistente trend is naar bijvoorbeeld een product. Wanneer deze volume lijn behoorlijk consistent is kun je stellen dat het product verzadigt kan zijn maar dat er ook nog kansen liggen als je het goed aanpakt.

Broken Link Checker

Wanneer je een website oplevert of gewoon eens wilt kijken naar wat er gebeurd binnen je organisatie kun je de links checken die wellicht een dead-end hebben. Mocht je bijvoorbeeld redirects gemaakt hebben zou je dit kunnen checken.

Keywords Everywhere

Een hele grote speler. Voor heel veel keyword tools ben je afhankelijke van een free version en daarna moet je betalen. Bij Keywords Everywhere is dit niet zo. De tool geef een indicatie weer van de SEO difficulty, trend data, related keywords en zelfs waar ook naar gezocht wordt. Niet laten liggen deze kans, geen excuses gewoon downloaden (Chrome extensie).

WhatRuns

Om lekker te spieken wat andere draaien op hun websites kun je dit in een paar seconden analyseren met WhatRuns. Dit is een Chrome extentie die je gebruikt op iemand zijn of haar site. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat het CMS is en met wat voor tools ze de gebruiker volgen. Dus voor de verrijking van je eigen tools zou je dit kunnen gebruiken. Je kan het ook gebruiken om te checken of je gelijk had dat die specifieke website WordPress gebruikt 😉

Meer artikelen:

Marketing

SEO Tools 2021 Free & payed

SEO Tools die niet te missen zijn in 2021. Iedere marketeer heeft vast wel eens gehoord van de verschillende tools die worden besproken in dit

Read More »

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Let's create something together.

Office

PLAN-B
Hurksestraat 19
5652 AH Eindhoven

Contact

Tel. (+31)06 158 90 666
E-mail. studio@veljet.nl